Με τρεις διαδοχικές υπερπτήσεις ελληνικών εδαφών από ένα ζευγάρι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «αποχαιρέτησε» η Άγκυρα τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και υποδέχτηκε τον διάδοχό του Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, λίγη μόλις ώρα μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε την αντικατάσταση και των τριών Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, στέλνοντας, έτσι έστω και τελείως συμβολικώς, το δικό της «μήνυμα». Ασφαλώς ακόμα μία πρόκληση που ειδικώς σήμερα έχει τη δική της σημειολογία.

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα, στις 13:50, ένας σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, από τα οποία τα δύο ήταν F-16C και τα άλλα δύο F-4E Terminator εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου. Από αυτά, στις 14:14, τα δύο F-16C πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι, στις 14:15 άλλη υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι και στις 14:17 Τρίτη υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 19.000 ποδών εκάστη, περνώντας κατά την αεροπορική «αργκώ» τις ελληνικές αυτές νησίδες «σουβλάκι»!

Ο σχηματισμός αυτός, συμγώνως με το ΓΕΕΘΑ στις 14:18 εξήλθε του FIR Αθηνών νοτιοανατολικώς της Σάμου, αφού είχε αποστείλει το δικό του συμβολικό «μήνυμα» των προθέσεων της Άγκυρας!