Συσκέψεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και ν αποφασίσουν πιθανές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αγρότες σ όλη την Ελλάδα. Μία τέτοια θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα της επαρχιας Φαρσάλων.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η προετοιμασία της καθόδου των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας και η ενημέρωση των αγροτών για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Κρήτης μετά την Παγκρήτια Σύσκεψη Αγροτών αποφασίστηκε η συσπείρωση των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε ραντεβού έξω από την ΔΟΥ Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, ξεκινώντας δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση και πλήττουν τον αγροτικό κόσμο.
Μέλη των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών-Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τους, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.