Της Σπυριδούλας Τριάντου - Από το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικα

Είναι ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια χαρίζει χαμόγελα μέσα από τη δουλειά του. Όμως ο Μάρκος Σεφερλής είναι πιο περήφανος όταν βλέπει να γελούν παιδιά και μεγάλοι που η ζωή δεν τους χαμογέλασε… Το φιλανθρωπικό του έργο είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους παρόλο που ο ίδιος κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάθε «καλή του πράξη». Δεν τον αφορά να γίνει ντόρος. Θέλει μόνο να προσφέρει όσο το περισσότερο μπορεί. Τον επόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο, ο πολυτάλαντος Μάρκος Σεφερλής θα τιμηθεί από την Unesco σε εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο για τις προσωπικότητες που έλαμψαν το 2016 !

Φέτος, ο Μάρκος Σεφερλής μαζί με τον φίλο του και συνεργάτη Νίκο Γραμμένο, ιδιοκτήτη του Couros Football club θα τιμηθούν για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό τους έργο καθώς και για τους 60 φιλανθρωπικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες για παιδιά και ιδρύματα με ειδικές ανάγκες σε όλη την Ελλάδα.

Οι δυο φίλοι οργανώνουν συχνά αγώνες που τα έσοδά τους δίνονται σε διάφορα ιδρύματα. Πολλοί είναι μάλιστα οι καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους και λαμβάνουν μέρος – αφιλοκερδώς φυσικά- στους αγώνες προσελκύοντας έτσι περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτή τη βράβευση και όπως μας είπε «Μακάρι να βοηθάμε όλοι. Όσοι έχουμε τη δυνατότητα ας το κάνουμε. Φέτος ο Μάρκος Σεφερλής κάνει «Ντου από Παντού» στην σκηνή του θεάτρου Περοκε. Σε μια παράσταση που ξεκίνησε με την έλευση του νέου έτους με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από τα ταμεία για το πολυπόθητο εισιτήριο!

Ίσως κάποιοι να μην το γνωρίζουν, αλλά ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει μεγάλη ευαισθησία με το θέμα της υγείας. Είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει πολύ κόσμο. Όμως δεν το διαφημίζει ποτέ. Δεν μένει όμως και κρυφό, αφού υπάρχουν άνθρωποι που τον ευχαριστούν δημόσια για τις πράξεις του. Φέτος για μία ακόμα χρονιά επισκέφτηκε παιδιά με ανίατες ασθένειες – και λύγισε καθώς κάποια απ τα παιδιά δεν ήταν ανάμεσα τους! το θέμα της υγείας τον ευαισθητοποιεί πολύ. «Έχω δει ανθρώπους να υποφέρουν και τα παιδιά και τους γονείς που ζουν το δράμα… Ας είμαστε όλοι καλά λοιπόν» δηλώνει.