Στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ) όπου τα καθήκοντα του νέου Διοικητού ΔΔΜΝ παρέλαβε, ο Υποναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ από τον Αντιναύαρχο (Μ) Μιχαήλ Καούτσκη ΠΝ, ο οποίος αποστρατεύτηκε.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του νέου Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ενώ ο νέος Διοικητής ΔΔΜΝ διατηρεί και τα ως τώρα καθήκοντά του του Διευθυντού της Διευθύνσεως Εξοπλισμών του ΓΕΝ.

Ο νέος Διοικητής ΔΔΜΝ Υποναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ, συμφώνως με το επίσημο βιογραφικό του από την ιστοσελίδα του ΓΕΝ, γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1964.

Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981 από την οποία αποφοίτησε το 1985 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Μηχανικού.

Από Ιούλιο 1985 έως Ιούλιο 1988 και από Μάιο 1989 έως Μάιο 1992 υπηρέτησε στη Φ/Γ «ΛΗΜΝΟΣ».

Από 1992 έως 1995 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

Τον Ιούνιο 1995 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Δ2 του Δ’ Κλάδου του Αρχηγείου Στόλου.

Το Δεκέμβριο 1995 τοποθετήθηκε στη Τεχνική Διεύθυνση του Ναυστάθμου Σαλαμίνας (ΝΣ/ΔΤ), ως Υποτμηματάρχης Ομάδας Επιθεωρήσεως Σκαφών, Υποτμηματάρχης Ομάδας Δεξαμενισμών, Yποτμηματάρχης Πολυσυνεργείου και Υποτμηματάρχης Εφαρμογείου.

Το Μάιο 2000 τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και μέλος της Ομάδας Ελέγχου Ποιότητας - 5 για τη μετασκευή των Πλοίων Γενικής Υποστήριξης ΠΓΥ «ΑΞΙΟΣ» και ΠΓΥ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», για την κατασκευή των νέων Κανονιοφόρων και νέων Υποβρυχίων τύπου 214.

Το Σεπτέμβριο 2003 τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Κλιμάκιο Κιέλου, Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του πρώτου Υποβρυχίου της κλάσης 214.

Τον Αύγουστο 2007 τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) για την κατασκευή των Υποβρυχίων τύπου 214.

Το Μάρτιο 2008 τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνας ως Διοικητής και Πρόεδρος της Ομάδας Ελέγχου Ποιότητας - 6 για τη μετασκευή των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνομένων Βλημάτων ΤΠΚ τύπου ΛΑΣΚΟΣ και την κατασκευή των ΤΠΚ «SUPER VITA » της VOSPER.

Τον Απρίλιο 2010 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ ως υπεύθυνος για τα προγράμματα Φρεγατών.

Τον Απρίλιο 2011 τοποθετήθηκε στο Αρχηγείο Στόλου ως Αρχιμηχανικός.

Από Απρίλιο 2013 υπηρετεί στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ ως Διευθυντής.

Το 1992 έγινε αποδεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) και συγκεκριμένα στο «Ocean Engineering Department». Το 1995 του απονεμήθηκε το Πτυχίο του «Naval Engineer» από το «Department of Ocean Engineering» του ΜΙΤ, καθώς και το Πτυχίο «Master of Science in Materials Science» από το «Department of Materials Science and Engineering» του ΜΙΤ.

Έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία όπως προβλέπονται στο βαθμό και τη θέση του.

Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται από το βαθμό του και τις θέσεις που έχει υπηρετήσειμ ενώ έχει τιμηθεί από το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία λόγω συμμετοχής του στις Αποστολές «Desert Shield» και «Desert Storm» το 1990-91.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.