Βαρύς «έπεσε ο πέλεκυς» στους επτά νεοσύλλεκτους στρατιώτες, οι οποίοι προέβησαν στη γνωστή απρέπεια σχηματισμού του συμβόλου του αλβανικού αλυτρωτισμού, τον λεγόμενο «αλβανικό αετό», καθώς μετά το πέρας της εναντίον τους Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, τιμωρήθηκαν με 50 ημέρες αυστηρά φυλάκιση από αυτόν, που αυξήθηκαν κατά 10 ημέρες, στις 60 συνολικώς, από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Σήμερα, πριν από λίγη ώρα, από το ΓΕΣ εκδόθηκε η ακόλουθης ανακοίνωση:

«O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.

Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται.»

Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε τα εξής:

Πρώτον, η υπόθεση αυτή είναι η πρώτη και αφορά τους πρώτους επτά στρατιώτες στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου και δεν αφορά τον στρατιώτη που υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα στην ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.
Δεύτερον, η ποινή αφορά το πειθαρχικό σκέλος της υποθέσεως από την ΕΔΕ και εξακολουθεί η διενέργεια της προανακρίσεως από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων ως προς το ποινικό σκέλος των ευθυνών τους.
Τρίτον, οι στρατιώτες τιμωρήθηκαν με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή (50 ημέρες από τον Αρχηγό ΓΕΣ και 60 συνολικώς από τον ΥΕΘΑ), προφανώς για λόγους παραδειγματισμού και αποθαρρύνσεως από άλλους μιμητές της πράξεώς τους.

Λ.Σ.Μ.