Την απαίτηση αναδιοργανώσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, προς τους σπουδαστές της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) της Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψή του στη Σχολή.

Ο Αρχηγός, απευθυνόμενος στους σπουδαστές της 14ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής, αναφέρθηκε στο ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και στις προκλήσεις που αυτό θέτει, εστιάζοντας στο ρόλο και στην παρούσα κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχηγός έκανε ειδική μνεία στην κοινωνική διάσταση του έργου των ΕΔ αλλά και στην εξωστρέφεια που αυτές αναπτύσσουν διεθνώς, τόσο με την συμμετοχή σε επιχειρήσεις και αποστολές διεθνών οργανισμών, όσο και με την υλοποίηση ενεργής στρατιωτικής διπλωματίας.

Ακόμα, ο Ναύαρχος Αποστολάκης επισήμανε την ανάγκη αναδιοργανώσεως των ΕΔ, καθώς και τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα τους.

Τέλος, ειδικό τμήμα της ομιλίας του Αρχηγού ήταν αφιερωμένο στα μέτρα μέριμνας που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται να υλοποιηθούν για το προσωπικό των ΕΔ, αλλά και στην ολιστική προσέγγιση που υιοθετείται για την επανεξέταση του συνολικού πλαισίου εκπαιδεύσεως του προσωπικού.