Πολύ περίεργα πράγματα φαίνεται ότι συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη…

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η σύγκληση της Ολομέλειας των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου για τις 8 Φεβρουαρίου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Η συνεδρίαση ανακοινώθηκε και προγραμματίστηκε χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από κανέναν.

Μάλιστα μπήκε «σφήνα» στην ανάλογη Ολομέλεια των δικαστών του Αρείου Πάγου που θα συγκαλέσει σε συγκεκριμένη ημερομηνία η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλική Θάνου καθώς η προηγούμενη που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου αναβλήθηκε, επειδή δεν ήταν έτοιμη η αντιπρόεδρος, Ειρήνη Κιουρτσόγλου, που είχε οριστεί από την κ. Θάνου εισηγήτρια της υπόθεσης.

Το περίεργο είναι πώς ενώ στην περίπτωση της συνεδρίασης-«σφήνα» δεν υπήρξε η παραμικρή ένταση, στην περίπτωση της κυρίας Θάνου υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν μεθόδους οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση γνωστών δικαστικών.

Φαίνεται ότι τα διάφορα γνωστά και άγνωστα κέντρα και παράκεντρα λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά… Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…