Αύξηση της τάξης του 30%, σε σχέση με το 2016, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν φέτος οι τουριστικές αφίξεις στη Μήλο, με βάση τα πρώτα μηνύματα από τις κρατήσεις, όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Γεράσιμος Δαμουλάκης.

«Υπάρχουν κρατήσεις και όχι προκρατήσεις, η Μήλος θα παρουσιάσει αύξηση τουρισμού γύρω στο 30%» επισημαίνει ο κ.Δαμουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", και προσθέτει: «Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που ενώθηκε η Μήλος […] με τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή τη Βόρεια Ελλάδα, με δύο πτήσεις ημερησίως [...] ήδη από το Πάσχα, νωρίτερα από τα άλλα χρόνια, κίνηση που παρουσιάζεται μαζικότερα. Στόχος δε είναι ο προορισμός πλέον Μήλος να μπαίνει και σε άλλες εναλλακτικές τουρισμού».

Αύξηση εμφανίζει το νησί των Κυκλάδων σε αφίξεις που σχετίζονται με τουριστικά προϊόντα όπως αυτό του «τουρισμού γάμου» που «δίνει αισιοδοξία και στους τουριστικούς επιχειρηματίες», τονίζει ο κ. Δαμουλάκης για να συμπληρώσει πως το νησί και η δημοτική αρχή θα δώσει έμφαση και σε ειδικά τουριστικά προϊόντα όπως ο τουρισμός που σχετίζεται με «την μοναδική κουζίνα» της περιοχής αλλά και ένα «δίκτυο διαφορετικών ιαματικών πηγών, (με) λάσπη, νερό, ατμό, θάλασσα» έτσι ώστε η περιοχή να κινηθεί πέρα από το πρωταρχικό μοντέλο "θάλασσα και ήλιος".

Δημοσιεύσεις σε εκδόσεις διεθνούς κύρους

Σημαντικό ρόλο στην προβολή του ελληνικού νησιού παίζουν και δημοσιεύματα της τελευταίας περιόδου όπως αυτό της Αυστραλιανής Vogue, αλλά άλλων διεθνούς κύρους εκδόσεων: «Η Sunday Times μόλις χθες είχε δημοσίευμα με τις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, μια από αυτές είναι το Σαρακίνικο της Μήλου, (ενώ) η Daily Telegraph είχε αφιέρωμα (ότι) γρηγορότερα αναπτυσσόμενος προορισμός είναι η Μήλος» τονίζει ο κ. Δαμουλάκης.

Σε ό,τι δε αφορά τις αγορές από τις οποίες αντλεί τους επισκέπτες του, το νησί πέρα από τις παραδοσιακές αγορές της Γαλλίας και της Ιταλίας κινείται και προς καινούργιες αγορές «που δεν έχουν οικονομική κρίση, αγορές όπως η Αυστραλία, η Αμερική, η Ινδία, η Κίνα […] καινούργιες αγορές που μας δίνουνε τουριστική κίνηση, όπως και η Νότια Αμερική, αγορές που μπορούν να δημιουργήσουν την καινούργια δυναμική».

Η δημοτική αρχή προχωρά τέλος στην επισκευή κτηρίου της περιοχής, του επονομαζόμενου Θηλέων, με στόχο τη δημιουργία χώρου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού έχει εξασφαλιστεί πίστωση για να κατασκευαστεί «…το σπίτι της Αφροδίτης». Ο κ. Δαμουλάκης προανήγγειλε «μια παγκόσμια προσπάθεια» να ζητηθεί «από τον Λούβρο η επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί».