Έφυγε προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ η σχετική επιστολή από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ταυτοχρόνως με άλλη επιστολή ζητούντα από τους Αμερικανούς πληροφορίες για το πρόγραμμα των F-35A.

Ακόμα βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των Κατευθυνομένων Βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς εδάφους-αέρος S 300PMU-1, αν και συμφώνως με πληροφορίες μετά από ΚΥΣΕΑ που έγινε «δια περιφοράς» έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση υποστηρίξεως μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της ρωσικής εταιρείας “Rosobonexport”.

Μετά από δύο συναντήσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα (στα μέσα Ιανουαρίου και στις 31 Ιανουαρίου) και αφού ενδιαμέσως είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ για την τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου Τραμπ, και μετά από σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΑ) ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D τεσσάρων διαφορετικών εκδόσεων (Block.30/50/52+/52+Adv) με την αποστολή του απαραίτητου “Letter of Request” (LOR) με την οποία ζητείται από την Αμερικανική κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση για διακρατική πρόταση, περιλαμβάνοντας ένα είδος «μενού» με όλα τα σενάρια αναβαθμίσεως του στόλου των 155 ελληνικών F-16. Με το που η Ελλάδα θα λάβει την απάντηση των Αμερικανών τότε θα έχει όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει στην τελική απόφασή της.

Ακόμα, με άλλη επιστολή προς την Αμερικανική κυβέρνηση εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αριθμού αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35A.