Αγρότες και κτηνοτρόφοι κυρίως από τη Μακεδονία αλλά και από την Κρήτη συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνα για το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο βρίσκεται ήδη σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων.
Με αποχή από το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά σταθερά στα μπλόκα τους και έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κεντρικής Μακεδονίας.


Τα κύρια αιτήματα των αγροτών σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.


Από το πρωί δεκάδες είναι τα λεωφορεία που περνούν απο το πρωί τα διόδια των Αφιδνών και μεταφέρουν αγρότες από ολόκληρη την επικράτεια .Μέλη αγροτικών συλλόγων από 35 μπλόκα, που έχουν στηθεί στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας, έδωσαν ραντεβού στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προκειμένου να μπουν με πομπή στην πρωτεύουσα δίνοντας δυναμικό παρών στο σημερινό κάλεσμα.


Παράλληλα με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι αγρότες παραμένουν σταθεροί στα μπλόκα τους.
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο από τις 10 Φεβρουαρίου, προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.
«Πρόκειται για συμβολικό αποκλεισμό που θα διαρκέσει ως τις 15.00 και γίνεται με στόχο να στείλουμε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι παραμένουμε στα μπλόκα μας και επί ποδός. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εφόσον κριθεί αναγκαίο και απαραίτητο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κιλκίς Γιώργος Τερζής.
Τονίζεται ότι ο κόμβος στο Χέρσο βρίσκεται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης-Προμαχώνα. Στο σημείο παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της συντονιστικής επιτροπής κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και αγρότες του Κιλκίς με περίπου 60 τρακτέρ.