Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, οι αγρότες είχαν φέρει μαζί τους ένα φορτηγό γεμάτο με ενάμισι τόνο λάχανα και αρχικά είχαν σκοπό να τα πετάξουν μπροστά στη Βουλή. Ωστόσο, άλλαξαν γνώμη και τα μοίρασαν στον κόσμο.

Νωρίτερα, στην πορεία προς τη Βουλή συμμετείχαν αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το παρών στο σημερινό συλλαλητήριο έδωσαν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας.

Στο σημερινό συλλαλητήριο δε συμμετείχαν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία, εκπρόσωποι των οποίων αύριο το απόγευμα θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

Αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδόσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή. Μεταξύ των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είναι αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο πετρέλαιο και ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ.

Νωρίτερα έκλεισαν οι οδοί Πατησίων και Σταδίου, καθώς και οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι αγρότες την ώρα που βρίσκονταν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χειροκρότησαν τους Εύζωνες.