Βίντεο με πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής να «δένει» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων παρουσιάζει η Hurriyet στην διαδικτυακή της έκδοση.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το Λιμενικό Σώμα προχώρησε σε διάψευση του δημοσιεύματος και του βίντεο. Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο πλοιάριο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Αυτό έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά, ενώ οι αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, στην Καλόλιμνο.

Η ελληνική ακτοφυλακή κινητοποιηθήκε και για ένα ακόμη περιστατικό, όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα» με την ονομασία «Yasinbe» πέρασε από την περιοχή των Ιμίων.