Βαριές καταγγελίες για κουτιά με γλυκά και δώρα που είχαν διπλού πάτους και πηγαινοέρχονταν σε πολιτικά και εισαγγελικά γραφεία ακούστηκαν στη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης για το σκάνδαλο Καρούζου.

Ο συνήγορος του πρώην μεγαλοκατασκευαστή Γιώργος Παπαδάκης «βομβάρδισε» με ερωτήσεις την μάρτυρα Β.Α. που εργαζόταν ω γραμματέα και ταμίας στον Όμιλο των εταιριών real estate. O δικηγόρος ρώτησε τη μάρτυρα αν γνώριζε ότι η πρώην σύζυγος του Καρούζου Ρεβέκκα Σκαφτούρα είχε σχέσεις με πολιτικούς και δικαστικούς .

Η μάρτυρας απάντησε ότι είχε κουμπάρους τον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη και τον πρώην Υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βάφτισαν τα δίδυμα παιδιά του ζευγαριού. «Τους έστελνε κουτιά με γλυκά με διπλού πάτους ; Είχαν κάτι άλλο μέσα;» ρώτησε ο δικηγόρος του Γιάννη Καρούζου αλλά η πρώην υπάλληλος του ομίλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο δικηγόρος προανήγγειλε συγκλονιστικές αποκαλύψει στην πορεία της δίκης και επέμεινε , όπως και ο ίδιος ο Γιάννης Καρούζος ότι η Ρεβέκκα Σκαφτούρα διαχειριζόταν τα οικονομικά των εταιριών . Το ζευγάρι δικάζεται για φοροδιαφυγή , έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω offshore εταιριών .