Ξεκινάει σε λίγε ημέρες η φετινή πρώτη φάση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητος, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, που υλοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασίας με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα το ΓΕΝ ανακοίνωσε ότι το διάστημα 1 έως 5 Μαρτίου 2017, το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» με τη διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα των ΕΔ που θα επιβιβαστεί σε αυτό, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητος, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου.

Η επιβαίνουσα Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα θα αποτελείται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγος, ορθοπεδικός, χειρουργός, παιδίατρος, ακτινολόγος, δερματολόγος, ΩΡΛ και οδοντίατρος).

Συμφώνως πάντως με το ΓΕΝ, ο πλους του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» έχει προγραμματισθεί ως ακολούθως: Στις 1 Μαρτίου στα Ψαρά, στις 2-3 Μαρτίου στην Ικαρία, στις 4 Μαρτίου στους Φούρνους και στις 5 Μαρτίου στην Ανάφη.