Εξαιρετικά σοβαρή θεωρείται η υπόθεση των δυο κομάντο του τουρκικού στρατού που μπήκαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ενώ νωρίτερα παραδέχθηκαν πως ανήκουν σε εκείνη την ομάδα των 47 Τούρκων στρατιωτών που τον περασμένο Ιούλιο επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κι αυτό γιατί ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ, οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου και κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη, είναι οι δυο από τους τρεις καταζητούμενους που το τούρκικο κράτος αναζητεί εδώ και επτά μήνες, προκειμένου να τους προσάγει στην δικαιοσύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν.
Πληροφορίες λένε ότι οι δύο χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί έχουν αρνητική στάση και παρά τις ερωτήσεις των ελλήνων αστυνομικών επιμένουν να κρατούν τα στόματα τους ερμητικά κλειστά. Μάλιστα όχι μόνο απέκρυπταν ότι είναι στρατιωτικοί αλλά δήλωναν και άλλα επαγγέλματα συγκεκριμένα ηλεκτρολόγοι σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να κρατήσουν μυστική την ιδιότητα τους.
Πριν καλά - καλά κωπάσουν οι αντιδράσεις στη γείτονα για την απόφαση σχετικά με τους "οκτώ", λοιπόν, έρχεται αυτό το νέο επεισόδιο και δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να υποθέσει πως η ένταση στο Αιγαίο θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε, οι συνεχείς παραβιάσεις είναι η πλέον προσφιλής τακτική της Τουρκίας κάθε φορά που υπάρχει οποιαδήποτε διαμάχη με την Ελλάδα.