Στον «αέρα» τινάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας το νόμο για την επιλογή των διευθυντών των σχολείων που προώθησε ο κ. Αν. Κουράκης όταν είχε ορισθεί υφυπουργός Παιδείας.

Πρόκειται για την περίφημη «ψηφοφορία» των εκπαιδευτικών στα σχολεία για την επιλογή των διευθυντών τους, με την οποία εξελέγησαν περίπου 20.000 στελέχη στην εκπαίδευση, για να την προσβάλουν τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Πανελλήνια Ενωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές σχολείων.

Κύριο πρόβλημα του νόμου αυτού έτσι, ήταν ακριβως η «μυστική» ψηφοφορία από τους εκπαιδευτικούς, ενώ η θητεία των διευθυντών των σχολείων που τελικά εξελέγησαν λήγει το καλοαίρι.Το υπουργείο Παιδείας κατά συνέπεια, εξαναγκάζεται να αλλάξει το νόμο για την επιλογή των διευθυντών σχολείων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δοθεί ήδη παρατάσεις στη θητεία των σχολικών συμβούλων.

Όσο αφορά τους σχολικούς συμβούλους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μελετάει ήδη αλλαγή του τρόπου εκλογής τους, αλλά για τους διευθυντές των σχολείων αναμένεται να πάει σε μια πιο ...ασφαλή λύση προς το παρόν, χαρακτηρίζοντας τους πιθανότατα ως προσωρινούς.