Με 64 νέους αξιωματικούς, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) στον Πειραιά, ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) στο δύσκολο αγώνα του που διεξάγει σε πολλαπλά μέτωπα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς και Νέου Φαλήρου κ.κ.Σεραφείμ, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διονύση – Χαράλαμπου Καλαματιανού, των Αρχηγών ΓΕΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) Αντιναυάρχων Νικολάου Τσούνη και Σταμάτιου Ράπτη (ΛΣ) αντιστοίχως, καθώς και άλλων επισήμων και συγγενών των νεοορκισθέντων.

Ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε και στον τομέα των εθνικών προβλημάτων, τα πράγματα δεν είναι τόσο ήρεμα. Εμείς, οφείλουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να διεκδικούμε την επικράτηση της ειρήνης, διότι δεν έχουμε καμία αρνητική και εχθρική διάθεση απέναντι σε κανέναν γειτονικό λαό. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αυτά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας.

Διεκδικούμε λοιπόν και αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και με ένα τέτοιο πνεύμα πρέπει να διακατέχεστε, υπηρετώντας σε δύσκολες και κρίσιμες γραμμές την πατρίδα»

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΣΝΔ Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος στην Ημερήσια Διαταγή του, τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους νέους Σημαιοφόρους (ΛΣ) τα εξής: «...Πρέπει να έχετε συνεχώς στο νου σας ότι η Ελλάδα είναι μια κατ’ εξοχήν Ναυτική χώρα και το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θαλασσίων συνόρων και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της θαλάσσιας Στρατηγικής της Πατρίδας μας. Ο Ελληνικός λαός από εσάς προσδοκά την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, σε εσάς εμπιστεύεται την ασφαλή θαλάσσια μετακίνηση του, εσάς αισθάνεται ο εργαζόμενος στην θάλασσα, ως φύλακα των εργασιακών του δικαιωμάτων και της ασφάλειας του.

Σε εσάς και στην δική σας στήριξη προσβλέπει η Ελληνική Ναυτιλία και η Ακτοπλοΐα. Εσείς θα κληθείτε να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο σε Διεθνή Ναυτιλιακά Fora και οργανισμούς. Εσείς λοιπόν μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο, που από σήμερα αναλαμβάνετε, καλείστε να στηρίξετε έναν από τους πλέον βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας.

Τη σημαντικότερη και παλαιότερη ελληνική βιομηχανία, τη Ναυτιλία». Και πρόσθεσε: «Να μην ξεχάσετε ποτέ τους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού. Δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν από την Ιστορία, τους Πολέμους αλλά και μέσα από την κοινή μήτρα παραγωγής Αξιωματικών, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων».