Με τις ελληνικές αρχές έχουν επικοινωνήσει οι γαλλικές μετά την αποστολή φακέλου με εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας μία γυναίκα.

Το χτύπημα ήρθε μόλις μία μέρα μετά την αποστολή παρόμοιου δέματος στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο φέρεται να έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς από την Ελλάδα, γεγονός που προκαλεί υποψίες στις αρχές για σύνδεση των δύο περιστατικών. Την υποψία ενισχύει το γεγονός ότι ο παραλήπτης φέρεται να ήταν ο Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για τα ευρωπαϊκά θέματα και πρώην στέλεχος της τρόικα στην Ελλάδα.

Ήδη στην Αθήνα έχουν σταλεί φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης και γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί αν και ο φάκελος του ΔΝΤ εστάλη από την Ελλάδα. Λόγω της έκρηξης, όμως, ο φάκελος που έφτασε με το ταχυδρομείο στο ΔΝΤ, έχει καταστραφεί και θα χρειαστεί ειδική επεξεργασία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της γαλλικής Αστυνομίας προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος είναι ο αποστολέας.

Η ελληνική αστυνομία φοβάται μία επανάληψη του σκηνικού του 2010, όταν είχαν ταχυδρομηθεί 14 πακέτα-βόμβες σε Ευρωπαίους ηγέτες, οργανισμούς της ΕΕ και πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, γίνονται ήδη προσπάθειες να εντοπιστούν σε συνεργασία και με τα ΕΛΤΑ αντίστοιχα πακέτα προς άλλους παραλήπτες.