Κόκκινος συναγερμός σε Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει σημάνει μετά την αποστολή τρομοδεμάτων ελληνικής προέλευσης στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία. Μετά την αποκάλυψη ότι και ο δεύτερος φάκελος-βόμβα, που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ, είχε σταλεί από την Ελλάδα, και μάλιστα με αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, τώρα, οι διωκτικές αρχές της Ευρώπης και της Ελλάδας καλούνται να συνεργαστούν.
Οι διωκτικές Αρχές δεν αποκλείουν πλεόν το ενδεχόμενο να έχουν φύγει κι άλλα τρομο-πακέτα ανά την Γηραιά Ηπειρο με παραλήπτες σημαίνοντα πρόσωπα ή και ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει και άλλες ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές που ενδεχομένως είναι "τρομοδέματα" με αποστολείς έλληνες πολιτικούς και παραλήπτες ευρωπαίους αξιωματούχους και φορείς της ΕΕ. Σε αυτή τη φάση προσπαθούν να διασταυρώσουν στοιχεία, εντοπίζοντας τις έρευνές τους σε ένα χρονικό διάστημα γύρω από τις 14 Μαρτίου.
Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν διεξοδικά το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τα δέματα ελέγχονται και στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι και στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, ερευνάται από ποιο εξωτερικό γραμματοκιβώτιο στην Αθήνα έχουν σταλεί τα δυο δέματα, ώστε να αναζητηθεί οπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον αποστολέα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.

Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.