Την πρόθεση για τη συνέχιση της υφιστάμενης συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία επαναδιαβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα και στην κοπή της πίτας που ακολούθησε.

Σε άλλο σημείο ο ίδιος επισήμανε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως η εξυγίανση των κρατικών βιομηχανιών, η προώθηση της εξωστρέφειας της εγχωρίου αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) κλπ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιος Ροζολής διαπίστωσε ότι «παρά τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, προωθήθηκαν λύσεις σε αρκετά από τα διαχρονικά προβλήματα της αμυντικής μας βιομηχανίας», προσθέτοντας ότι έγιναν σημαντικές κινήσεις, ικανές να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνέχιση της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ και στην ΕΑΒΙ λέγοντας χαρακτηριστικώς ότι «όπου κατεβαίνουμε σαν Εθνική Ελλάδος πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδηλώσεως τιμήθηκε ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Πτέραρχος (Ι) ε.α.Κοσμάς Βούρης «για την συνεισφορά του στην επίτευξη των στόχων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».