Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση-εκδήλωση σχετικά με πτυχές της αντιμετώπισης του Καρκίνου πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Ράλλειο Σχολείο του Πειραιά.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Νοσηλευτική συνάντηση Ογκολογίας: Η Διαδρομή της Νόσου μέσα από Φράσεις και Εικόνες», διοργανώνεται από την Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» του Πειραιά, και έχει την πρωτοτυπία να περιλαμβάνει, πέραν των ομιλιών και σχετικά αποσπάσματα από τον κινηματογράφο και από βιβλία-αφορμές για συζήτηση.

Στόχος της συνάντησης αυτής - που θα γίνει στο Ράλλειο Σχολείο Πειραιά, στις 3 μμ- είναι η ευαισθητοποίηση των Επαγγελματιών Υγείας σε ό,τι αφορά την κατανόηση των συναισθημάτων των ασθενών, την βελτίωση της θεραπευτικής σχέσης και της παρεχόμενης φροντίδας..

Η συνάντηση θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Σχολείου Πειραιά, οδός Χρ. Λαμπράκη και Επονιτών και τις διάφορες ενότητες θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Λουκάς Δημάκας και Ιωάννα Φωτιάδη, ενώ θα παραβρεθεί και θα μιλήσει για το βιβλίο του «Ξεγελώντας το Θάνατο» ο Γιώργος Αθανασιάδης.