Πραγματικότητα έγινε το χειρότερο σενάριο για τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας όταν εντόπισαν οκτώ παγιδευμένους με εκρηκτικά φακέλους με προορισμό ευρωπαίους αξιωματούχους.
Οι πληροφορίες λένε ότι ως παραλήπτες φέρονται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταισελμπλούμ , ο επίτροπος οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί καθώς και άλλοι αξιωματούχοι και οικονομικοί παράγοντες κρατών της Ε.Ε, ενώ ως αποστολείς οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αναγράφονται τα ονόματα καθηγητών και οικονομολόγων αλλά και πρώην υπουργών Οικονομικών όπως ο Γκίκας Χαρδούβελλης και ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Οι ίδιες πηγές λένε πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ υπήρξε και κινητοποίηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν βρέθηκε και εκεί κάτι ύποπτο. Στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν με αγωνία την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς προκειμένου να κλείσει ο κύκλος του σχεδίου Νέμεσις 2. Γιατί όσο προκήρυξη δεν υπάρχει, λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.