Μια ακόμα τραγωδία «γράφτηκε» στην άσφαλτο, με θύματα νεαρούς ανθρώπους.
Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.


Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας. Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.


Όπως αναφέρει στην Thessnews ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός, «Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Βρίσκεται σε καταστολή διασωληνομένος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
ΟΙ κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της τραγωδίας όταν στις βγήκαν στα μπαλκόνια ξυπνώντας από τον ήχο της σφοδρής σύγκρουσης.


Όσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα έχουν ξεκινήσεις οι έρευνες, με πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Τροχαίας να βρίσκονται στο σημείο και να αναλύσουν τα στοιχεία της νέα τραγωδίας στην άσφαλτο που κόστισε τον βαρύ φόρο αίματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς στο αυτοκίνητο δεν φορούσε ζώνη, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο οδηγός είχε δίπλωμα οδήγησης. Τα παιδιά ήταν μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου,κάτοικοι της ίδιας γειτονιάς και φίλοι αδερφικοί από το δημοτικό σχολείο. .

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
Ενός λεπτού σιγή κράτησαν σήμερα οι βουλευτές για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολείο. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το Γυμνάσιο».