Με μεγάλη επιτυχία εκτέλεσε η SpaceX την εκτόξευση ενός δορυφόρου στο διάστημα χρησιμοποιώντας έναν «μεταχειρισμένο» πύραυλο Falcon 9, αφού τον ίδιο είχε χρησιμοποιήσει πριν από 11 μήνες για να στείλει το ρομποτικό σκάφος Dragon στο Διεθνή Διαστημικο Σταθμό

Ο «από δεύτερο χέρι» Falcon 9 εκτοξεύθηκε από το ιστορικό Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα και, αφού εκτέλεσε την αποστολή του, μετά από μόλις εννέα λεπτά επέστρεψε με επιτυχία στην ειδική πλατφόρμα στη θάλασσα που τον περίμενε.

Επίσης, ξεχωριστά προσθαλασσώθηκε με τη βοήθεια ενός αλεξιπτώτου - προκειμένου να ξαναχρησιμοποιηθεί και αυτή- η κόστους 6 εκατ. δολαρίων και μήκους πέντε μέτρων μύτη του πυραύλου, η οποία προστάτευε το ανώτερο τμήμα του, όπου υπήρχε ο δορυφόρος.

Η SpaceX ελπίζει ότι θα μπορεί να πετάει έως δέκα φορές τον ίδιο πύραυλό της, προτού τον «βγάλει στη σύνταξη», ενώ ονειρεύεται ότι θα μπορούσε να το κάνει ακόμη και 100 φορές με το κατάλληλο «σέρβις». Και μάλιστα, έχει ως στόχο η επαναχρησιμοποίηση να γίνεται μέσα σε ένα μόνο 24ωρο.