Με σκοπό να φιλοξενηθούν δύο φοιτητές ή φοιτήτριες από Ελλάδα και Κύπρο στην εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά 22 Μαΐου 2023 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ, η Hellas Sat προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις, στο πλαίσιο των εορτασμών των 20 χρόνων της διαστημικής της παρουσίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, σύμφωνα με την Hellas Sat, έχουν οι φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, Τμημάτων Πληροφορικής και Νομικών Σχολών που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το Διάστημα και φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, η επιλογή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο με κλήρωση, που θα γίνει στις 13 Μαΐου 2023, είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου της εταιρείας HELLAS SAT 2, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 13 Μαΐου 2003.

Να σημειωθεί ότι θα κληρωθούν τρεις από κάθε χώρα, ένας νικητής/νικήτρια και δύο αναπληρωματικοί ούτως ώστε στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα μπορεί να μεταβεί ο νικητής/τρια, να αντικατασταθεί από τον πρώτο ή δεύτερο αναπληρωματικό.

Τα έξοδα της μετάβασης και φιλοξενίας θα καλυφθούν πλήρως από την εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται ΕΔΩ.