«Δεν σχολιάζουμε twitter έστω και αν είναι από το Αμερικανικό Ναυτικό. Υπάρχουν επίσημοι δίαυλοι επικοινωνίας για να πληροφορηθούμε μία τέτοια είδηση» είπε προς τον υπογράφοντα κορυφαία πηγή του Πολεμικού μας Ναυτικού με την οποία επικοινωνήσαμε για να πληροφορηθούμε αν αληθεύει ή όχι η πληροφορία που εμφανίστηκε πριν μερικές ώρες με twitter του Αμερικανικού Ναυτικού ότι η Ελλάδα «απέκτησε» (“acquires”) δύο αντιτορπιλλικά κλάσεως “Arleigh Burke”!

«Μήπως πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα κατά μία μέρα πιο νωρίς;» επιμείναμε.

«Δεν εξετάζουμε αν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα ή όχι. Απλώς δεν σχολιάζουμε τουίτερ, έστω και αν αυτό είναι του Αμερικανικού Ναυτικού, καθώς όπως σας είπα τέτοιες ειδήσεις την πληροφορούμεθα επισήμως με άλλο τρόπο» ήταν η σταθερή απάντηση του συνομιλητού μας.

Σημειώνουμε ότι πριν από μερικές ώρες στο επίσημο twitter του Αμερικανικού Ναυτικού αναρτήθηκε η ακόλουθη είδηση: “Greece acquires two Arleigh Burke class destroyers from #USNavy; USS Stout & USS Laboon will replace four Kortenaer class frigates by 2019.” (=Η Ελλάδα απόκτησε δύο αντιτορπιλλικά κλάσεως Arleigh Burke από το Αμερικανικό Ναυτικό. Τα USS Stout και USS Laboon θα αντικαταστήσουν τέσσερις φρεγάτες κλάσεως Kortenaer από το 2019»).