Μετά την πρωτοφανή εξέλιξη για τα αστυνομικά χρονικά που είχε η υπόθεση με την ληστεία και την ομηρεία στο Παλαιό Φάληρο, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη του ληστή που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού του θύματος, επί 14 ώρες. Όπως όλα δείχνουν οι αστυνομικοί κοίταξαν οπουδήποτε αλλού εκτός απ' τη ντουλάπα του διαμερίσματος. Ο δράστης φαίνεται ότι εκεί βρήκε καταφύγιο και κατάφερε να ξεγελάσει τους πάντες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο ληστής –απόψε τα μεσάνυχτα και αφού σιγουρεύτηκε πως οι αστυνομικοί είχαν φύγει από το διαμέρισμα βγήκε από την κρυψώνα του, φέρεται να απείλησε με πιστόλι, τους ενοίκους που νωρίτερα είχε ληστέψει, όπως και άλλους ενοίκους που βγήκαν από τα διαμερίσματά τους για να δουν τι είχε συμβεί. Στη διαδρομή της διαφυγής απείλησε όποιον έβρισκε μπροστά του, βγήκε στον δρόμο χωρίς να γίνει αντιληπτός από αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.

Τα φοβερά και τρομερά αυτής της ιστορίας, που θυμίζει… ανέκδοτο, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Ο δράστης από την αγωνία που είχε και από το άγχος που τον είχε κυριεύσει όλες αυτές τις ώρες που έμενε κρυμμένος… αφόδευσε μέσα στην ντουλάπα! Το μόνο θετικό για τις διωκτικές αρχές, τώρα, είναι πως έχουν στην κατοχή τους μια «μεγάλη ποσότητα» του DNA του!   Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.  

Ασκήθηκαν διώξεις δύο συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την χθεσινή ληστεία σε διαμέρισμα στο παλαιό Φάληρο που κατέληξε σε περιπετειώδη καταδίωξη, καθώς η αστυνομία έφθασε ενόσω οι δράστες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο, ο ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος επί 14 ώρες.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.