Συναντήσεις με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του Κουβέιτ είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο της πρώτης επισήμου επισκέψεως Έλληνος αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο προαναφερθέν Εμιράτο του Κόλπου, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ χθες είχε συνομιλίες με τον Κουβειτιανό ομόλογο του Αντιστράτηγο Mohammed Khaled Al-Khedher, οι οποίες περιεστράφησαν γύρω από την «απαίτηση δημιουργίας συναντίληψης μεταξύ των κρατικών δρώντων της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας", όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Επίσης εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω προοπτική στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών επί των πεδίων της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαιδεύσεως. Κατά τις διμερείς επαφές, συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας με έμφαση στο προσφυγικό και στην τρομοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον εκπαιδευτικό τομέα είναι πολύ σημαντική και φέτος αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης, ο πρώτος ανθυπολοχαγός – γιατρός από το Κουβέϊτ.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης έγινε επίσης δεκτός από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Αμύνης του Εμιράτου, Σεΐχη Mohammad Khaled Al Hamad Al Sabah, με τον οποίο συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Κατά την παραμονή στο Κουβέιτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβυ Ανδρέα Παπαδάκη.

Τέλος, ο Έλληνας Αρχηγός επισκέφθηκε τον λιμένα Shuwaikh, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες της πολυεθνικής διακλαδικής ασκήσεως “Eagle Resolve 2017”, στην οποία συμμετέχουν χώρες-μέλη του συμβουλίου συνεργασίας του Κόλπου καθώς και οι ΗΠΑ. Η άσκηση διεξάγεται από τις 19 Μαρτίου έως τις 19 Απριλίου 2017 με συμμετοχή χωρών-μελών του Gulf Cooperation Council καθώς και των ΗΠΑ.