Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο εκπαιδευτικός πλους των μαθητών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) με συμμετοχή του συνόλου των Ναυτικών Δοκίμων, του πλοίου γενικής υποστηρίξεως «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 6 έως 10 Απριλίου 2017.

Συμφώνως με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού «Σκοπός του εκπαιδευτικού πλου της ΣΝΔ ήταν η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας».

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού πλου, και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Απριλίου, τα δύο προαναφερθέντα πλοία του Ελληνικού Στόλου κατέπλευσαν στη Σούδα της Κρήτης. Εκεί οι Ναυτικοί Δόκιμοι επισκέφθηκαν τόσο το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο παλαιό ιστορικό λιμάνι των Χανίων, καθώς και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής» (ΚΕΝΑΠ), το οποίο υπάγεται μεν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης και έχει Έλληνα Αρχιπλοίαρχο ως Διοικητή, αλλά εκτελεί αποστολές και χρηματοδοτείται γι’ αυτό από το ΝΑΤΟ (“NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre”/ NMIOTC), έχοντας πολυεθνικό και διακλαδικό προσωπικό, όπου ενημερώθηκαν για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αποστολές του και το έργο που επιτελεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον εν λόγω εκπαιδευτικό πλου και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ναυτικών Δοκίμων παρακολούθησε και ο (νέος) Διοικητής της Σχολής Υποναύαρχος Γεώργιος Πελεκανάκης ΠΝ, επιβαίνων επί του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΥΘΕΥΣ».