Η εγκύκλιος με την προκήρυξη του φετινού διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/στριών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18 για τα ανώτερα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα αξιωματικών και τις ανώτερες σχολές υπαξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ (www.geetha.mil.gr/).

Στην εγκύκλιο σημειώνονται με όλες τις λεπτομέρειες όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτείται να γνωρίζει ο κάθε υποψήφιος, ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση του ονείρου του και την εισαγωγή του σε μία στρατιωτική σχολή, δηλ.να έχει συμπληρώσει σωστά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να μην απορριφθεί εξαιτίας αυτής της «λεπτομέρειεας» και έτσι να συνεχίσει την προσπάθειά του με τις γραπτές, ιατρικές, αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Φέτος θα εισαχθούν συνολικώς 819 επιτυχόντες σε όλες τις σχολές, αξιωματικών και υπαξιωματικών και σε όλες τις κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα

• Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων θα εισέλθουν 206 άτομα (174 στα Όπλα και 32 στα Σώματα)

• Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα εισέλθουν 34 άτομα (23 Μάχιμοι και 11 Μηχανικοί)

• Στη Σχολή Ικάρων θα εισέλθουν 58 άτομα (48 Ιπτάμενοι και 10 Μηχανικοί)

• Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης θα εισέλθουν 75 άτομα (29 Γιατροί, 3 Οδοντίατροι, 2 Ψυχολόγοι, 2 Κτηνίατροι, 3 Φαρμακοποιοί, 14 Στρατολόγοι και 22 Οικονομικοί)

• Στη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων 25 άτομα

• Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του ΣΞ 165 άτομα (115 Όπλων και 50 Σωμάτων)

• Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού του ΠΝ 75 άτομα.

• Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας 181 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΜΥΑ θα δεχθεί τους πρώτους σπουδαστές της καθώς από φέτος (το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018) παύει η εισαγωγή σπουδαστών στις ως τώρα λειτουργούσες Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), τη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και τη Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), συμφώνως με το ν.4407/2016, και όλες οι ειδικότητες αυτών συμπεριλαμβάνονται στη νέα, ενιαία, ΣΜΥΑ. Όσοι κατά το χρόνο εισαγωγής των πρώτων σπουδαστών της ΣΜΥΑ (φέτος) είναι σπουδαστές των ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ, τότε αυτοί ολοκληρώνουν κανονικώς τις σπουδές τους σε αυτές.

Όποιος ή όποια ενδιαφέρεται λοιπόν ας μπει στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ να δει τις λεπτομέρειες και…καλή επιτυχία σε όλους/ες.