Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αρμοδιότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και αφορά τους Ορθόδοξους ολοκλήρου της Αφρικής πραγματοποίησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τον οποίο και επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ στο Στρατόπεδο «Παπάγου». Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτεται την Αθήνα και κατά την εδώ παραμονή του θα έχει επαφές και συναντήσεις με πολιτικούς ηγέτες όλων των κομμάτων.

Από την πλευρά του ο Π.Καμμένος του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή στον καθημερινό αγώνα που δίδει για την Ορθοδοξία στην αχανή «μαύρη ήπειρο», καθώς και την προθυμία του να συμβάλλει στην επίλυση θεμάτων που αφορούν το πλήρωμα της Εκκλησίας του, που είναι πολλαπλά και κάθε επιπέδου.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτηκε εθιμοτυπικώς στο γραφείο του και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, καθώς αμφότεροι είναι Κρητικοί στην καταγωγή και… «κοντοχωριανοί»!