Σύσκεψη όλων των Υπασπιστών Διοικήσεως του Στρατού Ξηράς πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, υπό την προεδρία του Αρχηγού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδου Στεφανή.

Ο σκοπός της προαναφερθείσας συσκέψεως του Αρχηγού με όλους τους Υπασπιστές Διοικήσεως ήταν αφενός ο απολογισμός έργου για το προηγούμενο έτος 2016 και του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους 2017 και αφετέρου ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το δεύτερο τετράμηνο του 2017.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, «Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Υπαξιωματικούς και Ανθυπασπιστές και έγινε επεξεργασία προτάσεων που αφορούν στην εξέλιξη, στην εκπαίδευση και στην σταδιοδρομία τους. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το 11ο Ετήσιο Συνέδριο Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς των Ευρωπαϊκών Χωρών».

Στη σύσκεψη των Υπασπιστών Διοικήσεως του ΓΕΣ, εκτός του Αρχηγού ΓΕΣ συμμετείχαν οι ακόλουθοι:

α.Ανθυπασπιστής (ΔΒ) Τσιαμαντάς Λουκάς (ΓΕΣ).

β.Ανθυπασπιστής (ΦΤΘ) Γκίκα Αθανασία (1ης Στρατιάς).

γ.Αρχιλοχίας (ΠΖ) Αντωνίου Σπυρίδων (ΑΣΔΕΝ).

δ.Ανθυπασπιστής (ΠΖ) Δούρδας Αντώνιος (Γ΄ ΣΣ).

ε.Ανθυπασπιστής (ΤΠΖ) Παπαδόπουλος Στυλιανός (Δ΄ ΣΣ).

στ.ΕΜΘ Αρχιλοχίας (ΠΖ) Νικήτας Γεώργιος (ΑΣΔΥΣ).

ζ.Ανθυπασπιστής (ΠΒ) Σούμπουρος Στέργιος Ιης ΜΠ.

Θυμίζουμε ότι αυτό το 11ο Ετήσιο Συνέδριο Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς των Ευρωπαϊκών χωρών πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2-4 Μαΐου 2017, στο Όσλο της Νορβηγίας και σε αυτό συμμετείχε ο Υπασπιστής Διοίκησης του ΓΕΣ Ανθυπασπιστής (ΔΒ) Λουκάς Τσιαμαντάς. Στο Συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την αναβάθμιση του θεσμού του Υπαξιωματικού και παρουσιάσθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.