Με κάθε τιμή και λαμπρότητα η πόλη του Πειραιά υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το όρος Βέρμιο.  Το Ιερό θησαύρισμα της Ορθοδοξίας μας μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και το υποδέχθηκε, ο επικεφαλής κλήρου και λαού της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.  

Η υποδοχή πραγματοποιείται με κάθε επισημότητα στην Πύλη Ε8 του κεντρικού Λιμένος Πειραιώς, όπου τη Θαυματουργή Εικόνα μετέφερε πλοίο του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενο από πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Συλλόγου Αλιέων Πειραιώς.  

Ακολουθεί λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, συνοδεία αγημάτων, τοπικών φορέων και φυσικά Ποντιακών Σωματείων τόσο του Πειραιά, όσο και της Αττικής γενικότερα.   Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στον Πειραιά έως τις 22 Μαΐου 2017. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 19 Μαϊου είναι η ημέρα μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 Διαβάστε ακόμη:

Ευάγγελος Μαρινάκης: Δωρεά για μνημείο για τον Ποντιακό Ελληνισμό