Απίστευτο και όμως αληθινό. Μέσα από καφενεία γίνεται η συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους του χωριού Γρανίτσα Ευρυτανίας, αφού το κράτος δεν έχει μεριμνήσει για την εγκατάσταση Internet στο Πολυδύναμο Ιατρείο.

Όπως καταγγέλλει στα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, παρότι το χωριό έχει πρόσβαση στο Internet, εν τούτοις το Πολυδύναμο Ιατρείο δεν διαθέτει μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και διαγνωστικών εξετάσεων.

Η συνταγογράφηση γίνεται μέσα από καφενεία και ταβέρνες του χωριού, που έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Internet μέσω WiFi. Εκεί μεταβαίνει συχνά ο ιατρός, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του, με τους ασθενείς να τον ακολουθούν προκειμένου να πάρουν την συνταγή.

«Αν δεν μπορεί το κράτος να λύσει ένα τόσο μικρό πρόβλημα, το οποίο όμως προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στον ιατρό όσο και στους κατοίκους του χωριού», δηλώνει ο κ. Καρδαμπίκης, «να μας ενημερώσουν για να κάνουμε εμείς τη σύνδεση αναλαμβάνοντας και το κόστος το οποίο δεν υπερβαίνει τα 15-20 ευρώ μηνιαίως».