Με 41 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις «απάντησαν» οι Τούρκοι σήμερα, πρώτη ημέρα της μεγάλης ασκήσεως του Ελληνικού Στόλου με την επωνυμία «ΚΑΤΙΓΙΣ’17» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Αιγαίο, με επίκεντρο το βόρειο τμήμα αυτού.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα ένας σχηματισμός αποτελούμενος από δύο τουρκικά F-16C, που ήταν και τα δύο οπλισμένα, καθώς και ένα μεμονωμένο ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235, συνολικώς τέσσερα αεροσκάφη και ελικόπτερα, πραγματοποίησαν τρεις παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 41 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις 41 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 3 πραγματοποιήθηκαν από τον σχηματισμό των δύο F-16C, δύο ακόμα από το ελικόπτερο και οι υπόλοιπες 36 από το CN-235.

Σημειώθηκε επίσης και μία εμπλοκή με τα αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν για να τα αναγνωρίσουν και να τα αναχαιτίσουν συμφώνως με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.