Μία εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Καλογεράκη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού , ενώπιον του Αρχηγού αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, μελών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και δεκάδων στελεχών του ΣΞ που την παρακολούθησαν.

Το θέμα της ομιλίας του καθηγητού ήταν: «Ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην Ηγεσία» και μεταξύ των άλλων περιελάμβανε θέματα Ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς επίσης και αναπτύξεως, βελτιώσεως, ενδυναμώσεως των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο καθηγητής Γιάννης Καλογεράκης, είναι ειδικός στις εμψυχωτικές ομιλίες και διευθύνων σύμβουλος και βασικός εισηγητής με μακρόχρονη ακαδημαϊκή εμπειρία αλλά και σημαντική καριέρα ως υψηλόβαθμο στέλεχος εταιριών. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και έχει πραγματικά αγαπηθεί από την αγορά για το άμεσο ύφος του και τη μοναδική σκηνική του παρουσία.

Ο κ.καθηγητής, κατά το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του, γεννήθηκε το 1957 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου πέρασε και τα σχολικά του χρόνια, προτού μετακομίσει στην Αθήνα. Το 1982 απέκτησε το πτυχίο του Ναυπηγού Μηχανολόγου-Μηχανικού από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, καθώς και τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε θέματα Management, HR και οργάνωσης παραγωγής. Το 1988 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Strathclyde της Γλασκώβης, με θέμα διατριβής: «Η εφαρμογή των ρομπότ στην βιομηχανία».

Την περίοδο 1982-1988 εργάστηκε στο ναυπηγείο SWAN HUNTER στην Αγγλία και αργότερα συνεργάστηκε για 6 χρόνια με την εταιρεία ρομποτικής και πληροφορικής «Ζήνων Α.Ε.» ως διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας. Συνεργάστηκε για άλλα 5 χρόνια με την εταιρεία INTERFRANCHISE σε Ελλάδα και Ισραήλ. Από το 1982 έχει ιδρύσει την «JMK» στην Γλασκώβη, που σταδιακώς μεταφέρει στην Αθήνα και έκτοτε δραστηριοποιείται με αντικείμενο την εκπαίδευση, ενδυνάμωση, εμψύχωση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Το 1995 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ανθρωποκεντρικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με σεμινάρια EQ (Συναισθηματικής Νοημοσύνης) και στη συνέχεια την Υπαίθρια Βιωματική Εκπαίδευση σε συσχέτιση με τις αρχές του σύγχρονου Management (Outdoor Corporate Training) σε συνεργασία με την «ΕΥ ΖΗΝ» και τη «Scoutway», ενώ από το 2004 πραγματοποιεί με θεαματικά αποτελέσματα ενδυναμωτικές και εμψυχωτικές ομιλίες στο πλαίσιο ετήσιων εταιρικών συναντήσεων, εταιρικών δείπνων, εκθέσεων και διεθνών συνεδρίων.

Είναι εισηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο χώρο της εκπαιδεύσεως στελεχών και ανθρώπινου δυναμικού σειρά εκπαιδευτικών DVD και CD με ομιλίες για σημαντικά θέματα εμψυχώσεως και αναπτύξεως του συστήματος σκέψης μας