Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στη νεότερη Ελλάδα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης, των δικαστικών και των δικηγόρων, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς για τη διαχρονική προσφορά του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στην ομιλία της με θέμα την ιστορική διαδρομή του Αρείου Πάγου από τη αρχαιότητα έως σήμερα, αναφέρθηκε στο έργο του ανώτατου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου, στο πέρασμά του από την ίδρυσή του το 1835 έως σήμερα, ενώ αναφερόμενη στον Άρειο Πάγο του 5ου π.Χ. αιώνα, η κ. Θάνου τόνισε ότι «τα μέλη του Αρείου Πάγου ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις ώστε να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσια και ιδιωτική ζωή τους».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Θάνου επισήμανε: «Ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «η κ. Θάνου ενοχοποιήθηκε άδικα» για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και πρόσθεσε πως επιθυμεί να είναι «οχυρό η Δικαιοσύνη». «Τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν» συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το δικαστικό σώμα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, στην ομιλία της με θέμα την εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το 1835 έως το 2017, αναφέρθηκε και αυτή διαχρονικά στην πορεία της εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών και Εισαγγελέων (Ε.Α.Α.Δ.Ε.), αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σακκάς και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, Γεώργιος Σταματογιάννης.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από χορωδία πρώην και νυν κρατουμένων και εθελοντών μουσικών που συνδράμουν την εν λόγω χορωδία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η γενική επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων, Ευτυχία Φουντουλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Δημήτριος Ασπρογέρακας, αντιπροσωπείες από δικαστικές ενώσεις της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Βουλής, της νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, δικαστές, εισαγγελείς και πολλοί άλλοι.