Έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Εξηγώντας γιατί πυροβολούσε είπε στους αστυνομικούς ότι γιόρταζε γιατί η μητέρα του που το πρωί της Πέμπτης είχε συλληφθεί για κλοπές, αφέθηκε ελεύθερη. 

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα στην αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι έγιναν έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια Ρομά, πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών,ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλο. 

Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Οργή και θρήνος στο Μενίδι

Λίγο μετά την κηδεία του 11χρονου Μάριου, όπου ράγισαν καρδιές, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από το δημοτικό σχολείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου ξεχειλίζουν από οργή για την αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής ενός μικρού παιδιού, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας προχωρά σε... κοινωνιολογική ανάλυση της κατάστασης στο Μενίδι και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.