Διπλή διάσωση στη θάλασσα για έναν 48χρονο αλλοδαπό, με τη δεύτερη και καθοριστική για τη ζωή του να πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες χθες από ένα ελικόπτερο τύπου S-70B “Aegean Hawk” του Πολεμικού Ναυτικού που τον μετέφερε στην Καλαμάτα και στη σωτηρία.

Πιο συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 10 Ιουνίου, ένα ελικόπτερο S-70B “Aegean Hawk” της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού του ΠΝ, μετά από σχετικό αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), μετέφερε 48χρονο ασθενή που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περιθάλψεως, διότι παρουσίαζε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου και έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο, από το δεξαμενόπλοιο “OCTADEN”, σημαίας Φιλιππίνων, που έπλεε σε απόσταση 35 ναυτ.μιλλίων δυτικώς των Κυθήρων και 23 ναυτ.μίλια νοτιοδυτικώς του ακρωτηρίου Ταινάρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής είχε προηγουμένως μεταφερθεί στο προαναφερθέν δεξαμενόπλοιο από το ιστιοφόρο “ΤΗΟΜΑΣ Ι”, στο οποίο αρχικώς επέβαινε, σημαίας ΗΠΑ. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση Καλαμάτας, όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο που τον μετέφερε Γ.Ν. Μεσσηνίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Λ.Σ.Μ.