Η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαιδεύσεως των νέων ανθυποσμηναγών της 86ης Σειράς Ιπταμένων, στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ), στην αεροπορική βάση Καλαμάτας, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.


Στο σημείο αυτό για τους μη αεροπόρους και μη γνώστες του θέματος, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η ΠΑ είναι η μόνη που μετρά τις τάξεις της από τη χρονιά ιδρύσεως της Σχολής Ικάρων, το 1931, ως Σχολή Αεροπορίας τότε και όχι όπως οι Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, που προσδιορίζουν τις τάξεις αποφοιτήσεως με βάση το έτος αποφοιτήσεως (π.χ. απόφοιτοι Τάξεως 2016 κλπ).


Επανερχόμενοι λοιπόν στην τελετή, ο αρχηγός ΓΕΑ απένειμε στον ανθυποσμηναγό (Ι) Δημήτριο Ρέψη, «αρχαιότερο Έλληνα Ανθυποσμηναγό της 86ης Σειράς», δηλαδή Αρχηγό της Τάξεώς του, και στον ανθυποσμηναγό (Ι) Αριστοτέλη Σύρμο, πρωτεύσαντα στην πτητική εκπαίδευση, τους επαίνους και τα βραβεία για την αποφοίτησή τους, ενώ στην ομιλία του προς τους αποφοιτήσαντες τους ζήτησε «να είναι αποτελεσματικοί όντας επαγγελματίες και ασφαλείς».


Μετά από ολιγοήμερη άδεια οι νέοι ανθυποσμηναγοί – ιπτάμενοι της ΠΑ θα λάβουν τις μεταθέσεις τους για τις πολεμικές μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και εκεί θα ενταχθούν στα αντίστοιχα ΣΜΕΤ (=Σμήνη Μετεκπαιδεύσεως) προκειμένου να εκπαιδευτούν στον νέο τύπο μαχητικού με το ποίο επιχειρεί η Μοίρα στην οποία μετατέθηκαν.


Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως υποπτέραρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου, ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης, αντιπροσωπεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, καθώς και συγγενείς των ανθυποσμηναγών.

Λ.Σ.Μ.