Καζάνι που βράζει θυμίζει το Μενίδι, μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.

Κάτοικοι της περιοχής προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελλειπή αστυνόμευση και την αντιμετώπιση της περιοχής τους ως «άβατο», την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί «παράδεισο» διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης κατοχής όπλων.

Η νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 στην πλατεία Καραβου.

Λάδι στη φωτιά δεν αποκλείεται να ρίξει η δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 23χρονος που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς που έριξε στο γλέντι που διεξαγόταν το ίδιο βράδυ που έχασε τη ζωή του το άτυχο παιδί.

Η ποινή που του επέβαλε αρχικά το δικαστήριο ήταν 40 μήνες χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή της ποινής σε χρηματική. Τελικά, η απόφαση άλλαξε και δόθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του παιδιού. Ο 23χρονος υποστηρίζει ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, ενώ η βολίδα που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού Μάριου είναι από πυροβόλο όπλο 9 χιλιοστών.

Το όπλο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, στους δρόμους του Μενιδίου έχουν βγει και Ρομά που απειλούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Όπως λένε, θα πάρουν τα όπλα και αν χρειαστεί θα χυθεί και αίμα, καθώς στη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββατοκύριακου κάηκαν δύο σπίτια.

Οι Ρομά καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν προστατεύει τις περιουσίες τους και θα το κάνουν οι ίδιοι εάν χρειαστεί.

Από την πλευρά της η Αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της στο Μενίδι, για το φόβο νέων επεισοδίων, στη διάρκεια της νέας συγκέντρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.