Αλλαγή διοικήσεως είχαμε στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115 ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της Κρήτης, μιας από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, και ο μέχρι τώρα διοικητής της Μονάδος Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας παρέδωσε καθήκοντα στο νέο διοικητή Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Μπιρμπίλη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, αντιπροσωπείες αξιωματικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδος, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της ΠΑ.

Ως γνωστόν στην 115 ΠΜ εδρεύουν και επιχειρούν δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block.51+ “Fighting Falcon”, οι 340 και 343 Μοίρες, καθώς και η Μοίρα Μετεκπαιδεύσεως στον προαναφερθέντα τύπο αεροσκάφους με τον εξομοιωτή πτήσεως, όπου εκπαιδεύονται όλοι οι πιλότοι οι οποίοι στη συνέχεια θα υπηρετήσουν στις δύο αυτές Μοίρες και στην αδελφή 337 Μοίρα της 110 ΠΜ της Λάρισας, καθώς και όλες οι Μοίρες υποστηρίξεως μιας μονάδος επιπέδου και μεγέθους πτέρυγος μάχης.