Εχουμε τη σκέψη μας στα θύματα και τους οικείους της τρομερής πυρκαγιάς στο Λονδίνο και σ’ αυτούς που επλήγησαν από τον σεισμό στη Λέσβο, δήλωσε η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό της, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που δόθηκε χτες βράδυ, προς τιμήν των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η Βρετανία είναι από τους παλαιότερους και στενότερους συμμάχους της Ελλάδας εδώ και 200 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι ότι αυτή η σχέση παραμένει το ίδιο ισχυρή και σήμερα», τόνισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «αυτό δεν θα αλλάξει παρά τους ταραγμένους καιρούς που διανύουμε».

Η κ. Σμιθ ανέφερε ότι είχε υπηρετήσει ξανά στην Ελλάδα και πριν 25 χρόνια, και εξέφρασε τη συγκίνησή της που ξανασυναντά παλιούς φίλους και συνεργάτες.

«Οι πρόσφατες αποτρόπαιες, τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες καθώς και η τρομερή πυρκαγιά στο Λονδίνο, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη χώρα μου», είπε η Βρετανή πρέσβης και προσέθεσε ότι «έχουμε στη σκέψη μας και όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό στη Λέσβο».

Χαρακτήρισε κομβική στιγμή από πολιτικής πλευράς τη συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία, καθώς γίνεται στον απόηχο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών και ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit σε λίγες μέρες.

Παράλληλα, όπως είπε, έχουμε στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και αναφέρθηκε στην εβδομάδα βρετανικής καινοτομίας που οργανώνει η πρεσβεία την τρέχουσα εβδομάδα μαζί με το Βρετανικό Συμβούλιο. Προσβλέπουμε στη συνεργασία των Ελλήνων και Βρετανών ερευνητών, σχεδιαστών και επιχειρηματιών, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο δυναμικό προς όφελος και των δύο πλευρών», είπε.

Στο εσωτερικό της κατοικίας υπήρχαν άνθρωποι που ενημέρωναν για τις καινοτόμες δράσεις της εβδομάδας.

ΑΠΕ