Σωρεία ερωτημάτων για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης με το Noor 1 και τις καθυστερήσεις που έχουν εντοπιστεί προκύπτουν με την μηνυτήρια αναφορά του πρωτοδίκως καταδικασμένου σε ισόβια Μάκη Γιαννουσάκη σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού της υπόθεσης Ειρήνης Τζίβα και του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη που ασκούσε χρέη ανακριτικού υπαλλήλου.
Ο Μάκης Γιαννουσάκης κατέθεσε στις 13 Απριλίου μηνυτήρια αναφορά για παραλείψεις από μέρους της εισαγγελέως αλλά και του Λιμενικού στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά.
Η μήνυση όμως παρέμεινε σε συρτάρι επί δύο σχεδόν μήνες χωρίς να κινηθεί καμία διαδικασία για τις αιτιάσεις Γιαννουσάκη. Αίφνης λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΚΑΡΦΙ και το Unfollow η δικογραφία επέστρεψε στον Άρειο Πάγο.
Ο λόγος; Ότι η εισγγελέας Ειρήνη Τσίβα υπηρετεί στον Πειραιά και ως εκ τούτου οι εις βάρος της καταγγελίες δεν μπορούν να ελεγχθούν από την δικαστική υπηρεσία στην οποία είναι διορισμένη. Έτσι λοιπόν η δικογραφία επέστρεψε στον Άρειο Πάγο προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει ποια Δικαστική Αρχή εκτός Πειραιά θα αναλάβει να διερευνήσεις τις καταγγελίες σε βάρος της.
Το ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1.Η Εισαγγελία Πειραιά χρειάστηκε ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ για να διαπιστώσει το αυτονόητο, ότι είναι δηλαδή αναρμόδια να ελέγξει και να πράξει τα δέοντα για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη;
2. Έπρεπε να προκληθεί πολιτική θύελλα για το «Καμμένος Gate» για να την ανασύρουν από τα συρτάρια;