Ο γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών μιλώντας στον Ανδρέα Παπαδόπουλο και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργείου να υπάρχει μόνιμο προσωπικό στους τομείς καθαριότητας των δήμων.


«Η πρόταση η οποία κάνουμε είναι: πρώτον ότι στην καθαριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Αυτό το μόνιμο προσωπικό δεν το σκεφτήκαμε πρώτη φορά σήμερα και μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Είναι μια πολιτική άποψη της κυβέρνησης την οποία την έχει θεσμοθετήσει από το Φλεβάρη του 2016» είπε ο Κώστας Πουλάκης και συνέχισε: «Ο τελικός μας δρόμος είναι να γίνει διαγωνισμός για όλες τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τομέα της καθαριότητας μέσω του ΑΣΕΠ».


Ο κ. Πουλάκης τόνισε ακόμα ότι: «Παρόλα αυτά υπάρχει ένα μεσοδιάστημα, από τώρα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό, όπου σε αυτό το μεσοδιάστημα προσπαθούμε να ισορροπήσουμε νομικά συνταγματικά και πολιτικά ανάμεσα σε δύο αντιφατικά πράγματα. Από το ελεγκτικό συνέδριο προκύπτει ότι πρέπει να πάρουμε μόνιμο προσωπικό αλλά από την άλλη μεριά η παράταση των συμβάσεων κρίθηκε ότι είναι εκτός του Συνταγματικού πλαισίου».


Ο γενικός γραμματέας τέλος ανέφερε: «Με τη ρύθμιση αυτή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών. Πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα και μάλιστα οι προσλήψεις που θα γίνουν να εξαιρεθούν από τον κανόνα που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο των μνημονίων».