Ο δικηγόρος του Γιάννη Κουρτάκη εκδότη του Ομίλου Παραπολιτικά έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση για την υπόθεση του ΝΟΟR 1:

Μου ετέθησαν υπόψη από τον εντολέα μου κύριο Γιάννη Κουρτάκη εκδότη του Ομίλου Παραπολιτικά διάφορα αδιάσειστα στοιχεία και μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω ποια ποινικά αδικήματα έχουν διαπραχθεί βάσει των στοιχείων που μου έθεσαν υπόψη μου.

Μου ετέθη υπόψη μου μία παρανόμως υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ενός κατηγορουμένου ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και εκκρεμεί η έφεσή του, του κ. Γιαννουσάκη και ενός αξιωματικού του λιμενικού σώματος ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος, η ενημέρωση που έχω, ήταν προανακριτικός υπάλληλος, συντόνιζε όλη την προανάκριση σε αυτή την περιβόητη υπόθεση του ΝΟΟR 1. Αυτά που ετέθησαν υπόψη μου, θα το πω κατηγορηματικά, με κάθε επιείκεια συνιστούν την διάπραξη του κακουργήματος της καταχρήσεως εξουσίας.

Σύμφωνα με αυτά που ετέθησαν υπόψη μου, ο προανακριτικός υπάλληλος στην υπόθεση του ΝΟΟR 1, προσπαθεί να πείσει , χρησιμοποιώντας την εισαγγελέα πλημμελειοδικών πριν λίγο καιρό, και τώρα την εισαγγελέα εφετών κυρία Τζίβα, Πειραιώς, για να πιέσει τον Γιαννουσάκη, γιατί ουσιαστικά εντός εισαγωγικών να τον εξαγοράσει προσφέροντάς του επιεική μεταχείριση στο εφετείο για να καταγγείλει ψευδή γεγονότα. Δηλαδή να κατασκευάσουν με κατηγορούμενο τον κ. Μαρινάκη, αδικήματα – κακουργήματα τα οποία μπορούν να τον οδηγήσουν στην φυλακή για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό το αδίκημα επειδή διαπράττεται από διωκτική αρχή, δηλαδή τον λιμενικό, είναι αυτό το οποίο λέμε εμείς στα νομικά, καραμπινάτη διάπραξη του αδικήματος της καταχρήσεως εξουσίας. Η ποινή που απειλείται είναι ποινή καθείρξεως μέχρι 20 χρόνια.

Εκείνο το οποίο όμως ενδιαφέρει στην υπόθεση αυτή και δεν διανοούμαι ότι έχει συμβεί, είμαι 43 χρόνια δικηγόρος και ασχολούμαι με ποινικές δίκες, είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του ισοβίτη αυτού κατηγορουμένου με υπουργό εθνικής άμυνας κύριο Καμμένο, ο οποίος κύριος Καμμένος δεν είναι ούτε ο προϊστάμενος του κυρίου Χριστοφορίδη, γιατί προϊστάμενος του κ. Χριστοφορίδη είναι ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας , αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσα να σκεφτώ κάποιον ο οποίος είναι αρμόδιος στο υπουργείο δικαιοσύνης και ενδιαφέρεται για την οποιαδήποτε παράνομη πράξη η οποία συμβαίνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτό που ετέθη υπόψη μου, κλείνει ραντεβού ο κ. Καμμένος με τον κρατούμενο στις φυλακές Χαλκίδας, να τον επισκεφθεί άκουσον - άκουσον έντεκα η ώρα τη νύχτα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιώς , κυρία Τζίβα, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αρμόδια να κάνει αυτή την επίσκεψη από τη στιγμή που η δικογραφία αυτή εκκρεμεί στην αρμοδιότητα τακτικής ανακριτού . Διεξάγεται δηλαδή τακτική ανάκριση και ξαφνικά με ραντεβού που κλείνει ο κ. Καμμένος , ο οποίος εναγωνίως κάθε λίγο , έχω τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες, το ραντεβού της κυρίας Τζίβα, έντεκα η ώρα τη νύχτα στις φυλακές της Χαλκίδας , λες και πρόκειται για συνάντηση κακοποιών έγινε στις 17/1/ 2017 έντεκα η ώρα τη νύχτα τις τρεις προηγούμενες ώρες από τις 8 ως τις 11 επικοινωνεί ο υπουργός με τον ισοβίτη και του λέει : σου έρχεται εισαγγελέας, πέστα.

Το ενδιαφέρον είναι ποιο; Πώς γνωρίζει ο υπουργός τι θα πει ο Γιαννουσάκης; Και με ποια αρμοδιότητα ο υπουργός γνωρίζει ακόμα και τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα που θα επισκεφθεί η κυρία εισαγγελέας τον κρατούμενο. Παρόλα αυτά τον επισκέπτεται. Και όταν τον επισκέπτεται, υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά που έχω στα χέρια μου, στην οποία ο κρατούμενος περιγράφει τι συνέβη εκεί, ο άνθρωπος αυτός εξεπλάγην και λέει τι μου ζητάτε;

Του ζήτησαν να κατονομάσει τον Μαρινάκη. Και τους λέει γιατί να τον κατονομάσω, ότι είναι ο χρηματοδότης του φορτίου του NOOR 1.

Μα γνωρίζετε ότι στο δικαστήριο που κράτησε περίπου ένα χρόνο και του οποίου η απόφαση εξεδόθη το προηγούμενο καλοκαίρι, έχω κατονομάσει δύο πολύ μεγάλους τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι με διεύθυνση, ήδη γνωρίζουν ότι τους έχω καταγγείλει κι εσείς δεν έχετε εκδώσει ακόμα εντάλματα συλλήψεώς τους και δεν καταλαβαίνω γιατί και μου λέτε σήμερα να κατονομάσω τους χρηματοδότες και επιμένετε να αλλάξω την απολογία μου και να κατονομάσω τον κ. Μαρινάκη; Κι εκεί κλείνει η συζήτηση.

Ενώ κλείνει η συζήτηση ο προανακριτικός υπάλληλος αξιωματικός του Λιμενικού αρχίζει και πιέζει τον Γιαννουσάκη δίνοντάς του τι ως δέλεαρ την επιεική μεταχείριση δηλαδή τι, ότι θα παρέμβει για να έχει επιεική μεταχείριση, ο κ. Χριστοφορίδης όχι οπωσδήποτε αλλά ούτε θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να το κάνει αυτό η κυρία Τζίβα ή μπορεί να το κάνει κάποιος ο οποίος είναι υπεράνω, βεβαίως, άρα ο καθένας μπορεί να σκέφτεται διάφορα ενδεχόμενα και να του λέει του κατηγορουμένου και ήδη καταδικασμένου σε ισόβια ότι δώσε τον Μαρινάκη για να σε βοηθήσουμε στο εφετείο .

Κι ενώ αυτά γίνονται μου κάνει εντύπωση ότι ξαφνικά, επειδή μία σελίδα το unfollow έδωσε τους διαλόγους μεταξύ Χριστοφορίδη και του κρατουμένου, όπου είναι συγκλονιστικά αυτά τα οποία ακούγονται, ετέθησαν υπόψη μου , επειδή δεν επιτρέπεται ως δικηγόρος που γνωρίζω τι λέει το άρθρο 370 α δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω παράγωγα αλλά σε κάθε περίπτωση μπορώ να πω τι συμπέρασμα βγαίνει από όλο αυτό. Το συμπέρασμα είναι ότι ουσιαστικά του δίνουν επιεική μεταχείριση για να κατηγορήσουν αθώο άνθρωπο. Και επειδή αντιδρά ο εντολέας μου ο κ. Κουρτάκης με τα δημοσιεύματά του και με τις αναρτήσεις του , ευθέως μου δόθηκε μία απειλή του κ. Καμμένου την οποία την έχω μπροστά μου , πραγματικά, ουσιαστικά απειλεί τον εντολέα μου , και δεν ξέρω με ποια αρμοδιότητα και για ποιο αδίκημα, τον κ. Κουρτάκη, ότι θα τον βάλει κι αυτόν φυλακή.

Και μου κάνει εντύπωση πώς ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ξαφνικά σήμερα κάποιοι παρέσυραν , γιατί γνωρίζω προσωπικά τον κ. Τσίπρα, πρόκειται για έντιμο άνθρωπο, δεν γνωρίζω αν γνωρίζει αυτή την ανακοίνωση που έκανε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και το οποίο τι λέει: Γιατί ακριβώς λέει κάποιοι κατηγορούν τον υπουργό άμυνας. Τον κατηγορούν ότι είναι ηθικός αυτουργός της διαπράξεως της καταχρήσεως εξουσίας . Αυτό τον κατηγορούν, ευθέως.

Δεύτερον. Δεν μπορώ να μπω στην ανακοίνωση της Ν.Δ γιατί δεν είμαι πολιτικός είμαι νομικός και λέει γιατί δε μιλάνε ανοιχτά και δεν λένε ονόματα. Μα ουσιαστικά όλη η Ελλάδα γνωρίζει από κάποιες εκπομπές που εδώ και δυο χρόνια μεθοδεύονται σε ένα κατάστημα ενός ανθρώπου τον οποίο στο παρελθόν έχω υπερασπιστεί και όπου εκεί συναντώνται στελέχη κάποιου άλλου επιχειρηματία που μισεί τον Μαρινάκη κι ενός δημοσιογράφου που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και τον οποίο τον έφερε ένας άλλος εφοπλιστής ο οποίος επίσης μισεί τον Μαρινάκη και συναντώνται και μεθοδεύουν όλη αυτή την ιστορία, δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα τίποτα κι εγώ θα πω μόνο το εξής. Στην καριέρα μου δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται , όμως έχω δει ανθρώπους που προσπάθησαν να καταδικάσουν αθώο άνθρωπο να πηγαίνουν στη φυλακή.

Η ελληνική δικαιοσύνη, η πρόεδρος του Αρείου πάγου , η εισαγγελέας του Αρείου πάγου όλο το οικοδόμημα της Ελλάδος που βασίζεται στη δημοκρατία γιατί η δικαιοσύνη είναι μία ανεξάρτητη εξουσία της δημοκρατίας δεν είναι της δικτατορίας ώστε να έρχεται ο οποιασδήποτε υπουργός και να δίνει εντολές είτε σε εισαγγελείς είτε σε αξιωματικούς του λιμενικού να πηγαίνουν να στήσουν σκευωρίες . Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει και γι' αυτό το λόγο και μηνύσεις έγιναν σήμερα και αγωγή έγινε και νομίζω ότι αυτό δεν μαζεύεται πλέον.