Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γιάννη Κουρτάκη στον εισαγγελέα Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τη μήνυση που έχει καταθέσει ο επικεφαλής του Ομίλου των Παραπολιτικών κατά του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου ως ηθικού αυτουργού στην υπόθεση σκευωρίας εις βάρος του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για «πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που σχετίζονται πολύ στενά με μεγάλο επιχειρηματία που μισεί τον κ. Μαρινάκη και μισεί τους συνεργάτες του».

Σε σχέση με την εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Έμαθα ότι το τζιπ το οποίο μισθώνει ο κ. Χριστοφορίδης είναι από την ίδια εταιρεία, η οποία είχε μισθώσει αυτοκίνητο ο κ. Ζωγράφος και στο οποίο του είχαν καταστήσει το σύστημα καταγραφής συνομιλιών που είδαμε να δημοσιοποιεί τον προηγούμενο χρόνο, ο γνωστός Θωμαϊδης [σσ ο Κυριάκος Θωμαΐδης της Τηλεοπτικής Δίκης]». 

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε επίσης σε «πολυτελή διαβίωση» του λιμενικού και «ζηλευτά περιουσιακά στοιχεία».

Ο δικηγόρος του κ. Κουρτάκη επισήμανε ότι «η κεντρική ιδέα της καταθέσεως του κ. Κουρτάκη, είναι η έκφραση της καταγγελίας απορίας πώς είναι δυνατόν -έστω κι αν είναι ένας παντοδύναμος υπουργός, έστω κι αν είναι ο δεύτερος υπουργός στην τάξη της κυβερνήσεως, έστω κι αν είναι ο υπουργός που με το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση- να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως πιόνια -γιατί δυστυχώς χρησιμοποιεί ως πιόνια- μια εισαγγελική λειτουργό [Ειρήνη Τζίβα] και συγχρόνως έναν επίορκο ανακριτικό χαμηλόβαθμο, βεβαίως, λιμενικό [Παναγιώτη Χριστοφορίδη], οι οποίοι έχουν μεταβληθεί στην υπόθεση αυτή σε κατασκευαστές μιας σκευωρίας, με στόχο τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μαρινάκη, του οποίου τα έσοδα τα τελευταία δέκα χρόνια ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο ο κ. Μαρινάκης να εμφανιστεί ότι κάνει μεταφορά ναρκωτικών, από την οποία θα κέρδιζε θεωρητικά περίπου 500 με 600 χιλιάδες ευρώ».

Ο κ. Κούγιας συνέχισε, λέγοντας: «Αυτό το σενάριο που κατασκευάζουν εδώ και δύο χρόνια, ο κ. Κουρτάκης το ανέδειξε, το έκανε "πενηνταράκι" για το πω λαϊκά. Δεν δικαιούται κανείς να σιωπά πλέον. Γιατί στη θέση του κ. Μαρινάκη μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε έντιμος πολίτης. Όμως δεν είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης, είναι οι 400 εργαζόμενοι στην εταιρεία του εντολέα μου κ. Κουρτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας:«Προχωράμε σε πειθαρχική αναφορά κατά του Χριστοφορίδη»