Πειθαρχική αναφορά κατά του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη κατέθεσε ο δικηγόρος του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, Αλέξης Κούγιας.

Η αναφορά κατατέθηκε στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και με αυτή ζητείται η πειθαρχική δίωξη του λιμενικού για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. 

Επίσης στην αναφορά επισημαίνονται προς διερεύνηση οι πληροφορίες ότι ενώ ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης εμφανιζόταν να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο τρόπος ζωής του άλλαξε αιφνιδιαστικά με τον χαμηλόβαθμο υπάλληλο του λιμενικού να κυκλοφορεί με ακριβά μέσα μεταφοράς και να κάνει διακοπές σε πολυτελή θέρετρα.

Στην αναφορά επισυνάπτεται η μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Π.Χριστοφορίδη για κατάχρηση εξουσίας και κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Η αναφορά κατατέθηκε στο πρωτόκολλο, καθώς στον Αλέξη Κούγια δεν επετράπη αρχικά η είσοδος στο γραφείο του αρχηγού του Λιμενικού. Στη συνέχεια, μετά τα παράπονα που εξέφρασε ο κ. Κούγιας στις δηλώσεις του ότι βρήκε κλειστές πόρτες στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον κάλεσε στο γραφείο της η διευθύντρια του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τον πληροφόρησε ότι τόσο η ίδια όσο και ο υπουργός γνωρίζουν τα πάντα για την υπόθεση αυτή, τις σχέσεις του Παναγιώτη Χριστοφορίδη με τους επιχειρηματίες που έχουν περιγραφεί, με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Τέλος, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε την συνάντηση αυτή ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.  

«Υπάρχει μια ασπίδα ή ένας φράχτης που αποτρέπει, με εντολή δεν ξέρω τίνος, το περιβάλλον του Γιάννη Κουρτάκη και έμενα να έρθουμε σε επαφή με τους θεσμικούς παράγοντες που έχουν σχέση με την υπόθεση αυτή. Σε βάρος του συνεχώς παρανομούντα Χριστοφορίδη δεν έχει κινηθεί η παραμικρή διαδικασία και είναι προφανές τι εξυφαίνεται τα τελευταία δυο χρόνια κατά του Γιάννη Κουρτάκη του ομίλου των Παραπολιτικών και του Ευάγγελου Μαρινάκη από αυτά τα πρόσωπα. Προκύπτει η ύπαρξη ενός σχεδίου που εκπόνησαν αδίστακτοι άνθρωποι, εκβιαστές που ξαφνικά έχουν ένα πέπλο προστασίας» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου ζωής του Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Πιθανολογώ ότι του έδιναν χρήματα άνθρωποι που μισούν τον Ευάγγελο Μαρινάκη , που μισούν την εξέλιξή του, που μισούν το γεγονός ότι πλειοψήφησε στον ΔΟΛ. Όλοι αυτοί συνεργάστηκαν για να σταματήσουν κάτι μεγάλο και καθαρό που έρχεται».

Μιλώντας, εξάλλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM και στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Πετρόπουλο, αναφερόμενος στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο κ. Κούγιας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Οι ενέργειες του ανθρώπου αυτού είναι πρωτοφανείς και πραγματικά από την έρευνα που κάναμε ως δικηγορικό γραφείο είδαμε ότι συνδέεται ένα πάζλ το οποίο πραγματικά δίνει απαντήσεις για το τι εξυφαίνεται τα τελευταία δύο χρόνια εις βάρος τόσο του κ. Κουρτάκη ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης διαφόρων συμπεριφορών και του ομίλου ‘Παραπολιτικά’ βεβαίως αλλά όσο και η προσπάθεια που γίνεται με τον κ. Μαρινάκη και η προσπάθεια που γίνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα».

Ο δικηγόρος του κ. Κουρτάκη συνέχισε: «Θέλω να σας πω ότι χθες οι συνεργάτες του γραφείου μου μού έδωσαν μια ανάρτηση την οποία έχει κάνει αυτός ο εγκληματίας δημοσιογράφος χρόνια ο οποίος έχει καταστρέψει διάφορους πολιτικούς, έχει καταστρέψει διάφορους επιχειρηματίες, έχει καταστρέψει διάφορα φυσικά πρόσωπα και ο οποίος φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη διείσδυση σε ότι σκοτεινότερο υπάρχει σε κινήσεις οργάνων του κράτους από αυτά που δεν μπορεί ο καθένας να έχει διείσδυση αλλά ο οποίος βεβαίως έχει αποκοπεί πια τα τελευταία χρόνια για αυτό και βρίσκεται στο σκοτάδι και ο οποίος πριν από λίγες μέρες, το συγκεκριμένο πρόσωπο -λέω καμιά φορά ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια- εμένα το γραφείο μου είναι Βασ. Σοφίας 55, λίγα μέτρα πιο πριν υπάρχει το γραφείο πολύ γνωστού εφοπλιστού, ο οποίος μισεί τον κ.Μαρινάκη και ο οποίος έχει κάνει έργο ζωής του γιατί έχει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλα προβλήματα επιχειρηματικά και προσωπικά, έχει και προβλήματα υγείας δυστυχώς και τα οποία του εύχομαι να τα ξεπεράσει, αλλά αυτό δεν τον δικαιολογεί να κάνει τόσες κακοήθειες. Είδα να βγαίνει αυτός ο δήθεν δημοσιογράφος, νομίζω ότι έχει διαγραφεί πολλά χρόνια από την ΕΣΗΕΑ, από το γραφείο του συγκεκριμένου ανθρώπου και είδα χθες μετά από λίγο μια ανάρτηση η οποία έχει ίδια χαρακτηριστικά με την προσπάθεια που είχε κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να εμπλέξει και εμένα στους σκοτεινούς σκοπούς του κάτι που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό για τα γνωστά παιχνίδια τα στημένα του ποδοσφαίρου.

»Πραγματικά βλέποντας την ενέργεια αυτού του ατόμου και βλέποντας ότι συνεργάζεται ο Καμμένος, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος είναι γνωστό ποιος είναι και ο οποίος είχε στο παρελθόν σχέση με το ποδόσφαιρο, ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος» ουσιαστικά όμως εκβιαστής, ένας άνθρωπος που κατ’ επανάληψη έχει καταδικαστεί και ποινικά , κατ΄ επανάληψη έχει καταδικαστεί για να πληρώσει πάρα πολλά χρήματα και οδήγησε και τους σταθμούς τους τηλεοπτικούς που εργάζετο στη δύσκολη θέση να πληρώνουν δυσβάσταχτα πρόστιμα εις βάρος ανθρώπων τους οποίους ταλαιπώρησε και κατέστρεψε, από το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

»Βλέπω επίσης μια προσπάθεια τελευταία να διεισδύσει σε αυτή την παρέα και ένα πρόσωπο το οποίο είναι κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση που σας είπα προηγουμένως των στημένων παιχνιδιών, ο οποίος είχε συναντήσεις με το συγκεκριμένο λιμενικό και το οποίο πρόσωπο είναι επίσης στο στενό περιβάλλον άλλου επιχειρηματία ο οποίος μισεί επίσης τον Μαρινάκη και κατ΄ επέκταση οποιονδήποτε έχει σχέση με το περιβάλλον Μαρινάκη.

»Δεν θέλω να πω ότι ήταν τύχη των ανθρώπων αυτών που με επέλεξαν να ασχοληθώ με την υπόθεση αυτή, αλλά επειδή βιωματικά τους γνωρίζω και γνωρίζω τις συμπεριφορές τους, έχω καταλάβει το τι ακριβώς προσπαθούν να στήσουν στην κυριολεξία το οποίο βεβαίως ποινικά ονομάζεται κατάχρηση εξουσίας γιατί προσπαθούν να καταστήσουν ένοχο ή ενόχους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με παραβατικές συμπεριφορές, και εκείνο που με έχει σοκάρει είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν ασχολήθηκε με την αιχμή του δόρατος, το συγκεκριμένο λιμενικό, τον οποίο βεβαίως με κατάπληξή μου είδα να εμπιστεύεται και μια εξαιρετική -αυτή ήταν η άποψή μου μέχρι τώρα- εισαγγελέας, η κα Τζίβα, να τη συνοδεύει σε νυχτερινές επισκέψεις σε φυλακές, όπου πραγματικά ο συγκεκριμένος προσπαθούσε να ολοκληρώσει μια προσπάθεια πολλών μηνών να πείσουν είτε με την υπόσχεση μιας ευμενούς μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη τον γνωστό Γιαννουσάκη, είτε από ότι πληροφορήθηκα μέσω ενός άλλου προσώπου το οποίο ήδη έχει δημοσιοποιηθεί, αν δεν κάνω λάθος σωφρονιστικού υπαλλήλου, με χρήματα πάρα πολλά χρήματα τα οποία πιθανολογώ ότι τα έδιναν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι μισούν τον κ.Μαρινάκη, μισούν την εξέλιξή του, ανησυχούν από το γεγονός ότι ήδη έχει πλειοψηφήσει στη διαδικασία του ελέγχου του MEGA, του ΒΗΜΑΤΟΣ, των ΝΕΩΝ και όλων των παρελκομένων, ακόμα και των πρακτορείων διανομής του Τύπου και συγχρόνως του γεγονότος ότι είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας στην Ελλάδα, μετά την οικογένεια Αγγελοπούλου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με επιχειρηματικές δραστηριότητες εδώ, οπότε έχει μια ανεξαρτησία, σε συνδυασμό με την οικονομική του παντοδυναμία με τις εισηγμένες εταιρείες που έχει στο εξωτερικό, όλο αυτό δημιουργεί μια πεποίθηση ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται για να αποφύγουν κάτι πολύ μεγάλο και καθαρό, το οποίο έρχεται και το οποίο τους ανησυχεί πάρα πολύ γιατί έχει σχέση και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Κάποιος εξ αυτών έχει και παράνομες δραστηριότητες εδώ και πάρα πολλά χρόνια και με τις πολιτικές προεκτάσεις, που μπορεί να έχει μια τέτοια είδηση στον Τύπο.

»Όλα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τελικώς υπήρξε ένα πραγματικά σχέδιο το οποίο εκπόνησαν αδίστακτοι άνθρωποι, άνθρωποι που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι είναι αδίστακτοι και εκβιαστές και συγχρόνως άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία αξιοπιστία, οι οποίοι όμως ξαφνικά έχουν ένα πέπλο προστασίας, σε επίπεδο να μην μπορώ εγώ με ό,τι έχω κάνει στη διαδρομή μου και με το ότι πρώτη φορά συναντώ τέτοιες συμπεριφορές, να έρχομαι σε επαφή με θεσμικούς φορείς τους οποίους μέχρι τώρα θεωρώ ότι είναι αξιόπιστοι φορείς, αλλά και με πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα θεωρώ ότι έχουν μια αξιοπιστία βεβαίως μέχρι αυτό να καταρριφθεί από γεγονότα όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα».