Αποτυχία «ρεκόρ» καταγράφεται φέτος στα Μαθηματικά, και ειδικά στον προσανατολισμός Οικονομίας και Πληροφορικής (πρώην Τεχνολογική κατεύθυνση) όπου τα γραπτά «κάτω από τη βάση» μπορεί και να ξεπερνούν το 85%.

Και στον Προσανατολισμό των Θετικών Επιστημών (πρώην Θετική κατεύθυνση) όμως τα γραπτά κάτω από τη βαθμολογική βάση, όπως έχουν ήδη γράψει τα Παραπολιτικά, φαίνεται ότι ξεπερνούν το 65%.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε λεπτομερώς τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης των βαθμολογιών εφέτος (αριθμό αριστούχων, γραπτών «κάτω από τη βάση» κλπ), από τα οποία και θα μπορέσουν να βγουν πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα σχετικά για τα «πάνω» και τα «κάτω» της φετινής εξεταστικής διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε έτσι από την Πέμπτη και επίσημα η διαδικασία οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Κατά τα άλλα, δεν αλλάζουν όπως όλα δείχνουν τα γενικά συμπεράσματα που έχουν ήδη προκύψει για την φετινή κίνηση πέφτουν οι βάσεις εισαγωγής στις Οικονομικές σχολές αλλά και τα Πολυτεχνεία, ανεβαίνουν τα Παιδαγωγικά τμήματα λόγω μεγαλύτερης ζήτησης τους και παραμένουν σταθερές με οριακές αυξομειώσεις οι Νομικές και οι Ψυχολογίες της χώρας. Οι Ιατρικές εμφανίζουν φέτος πτωτικές τάσεις, αλλά παραμένουν γρίφος λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει για τα προγράμματα τους.

Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί

Την Παρασκευή αναρτήθηκαν στα Γενικά και Επαγγελματικα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017.

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι ο υπολογισμός των μορίων, ούτως ώστε να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των επιλογών τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, παρέχει μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι υποψήφιοι, συμπληρώνοντας τους βαθμούς τους, να βλέπουν το σύνολο των μορίων στη διεύθυνση markcalc.it.minedu.gov.gr.