Νεκρός στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε χθες το πρωί ο πρώην ισχυρός άνδρας του ασφαλιστικού ομίλου «Ασπίς Πρόνοια» Παύλος Ψωμιάδης. Ο κρατούμενος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών και ο θάνατός του, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βάσως Παλαιού για την Ελευθερία του Τύπου, τον Παύλο Ψωμιάδη εντόπισε νεκρό στο πάτωμα του κελιού ο φύλακας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Παύλος Ψωμιάδης παρουσίασε πρόβλημα στην υγεία του (πυρετό κ.λπ.) και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κάτι που διέψευσε πάντως το υπουργείο, αναφέροντας ότι «τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή ή μεταφορά σε νοσοκομείο».

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο κρατουμένων, όπου έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα. Εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική (καρδιολογική) αγωγή».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε ότι για τον θάνατο του Παύλου Ψωμιάδη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, Αστυνομία, Ιατροδικαστική Υπηρεσία).